Kişisel Verilerin Korunması, İşlenmesi, Paylaşılması ve Haklarınız



1Açıklama
1.1 Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Aydınlatma Metni. Autorola Servislerini kullandığınızda kişisel verilerinizi kullanmış oluyoruz. Bu kişisel gizlilik metni kişisel verilerinizin nasıl kullanıldığını bilgilendirme amaçlıdır. Kişisel verilerinizin korunması önemlidir ve bu metni okumanızı öneririz. Eğer bu metin ile ilgili okumakta ya da anlamakta problem yaşadığınızı düşünüyorsanız lütfen sizin için elimizden gelen desteği gösterebilmemiz için bize 0 212 290 35 30 nolu santralimizden ulaşıp konu hakkında bilgi talep ediniz. Aynı zamanda size daha iyi hizmet verebilmek için “Çerezler” kullanıyoruz. Lütfen Web sitemizin altında bulunan “Gizlilik Politikası” sekmesinden çerezleri nasıl kullandığımızı inceleyiniz.

2 İletişim
2.1Verilerinizi saklayan ve kontrol eden Veri Sorumlusu :

Autorola Türkiye
Giz2000 Plaza, Eski Büyükdere Cd. NO:7 K:7 Ofis:25/26 Maslak Sarıyer İstanbul
Tel: 0 212 290 35 30
E-posta: müsterihizmetleri@autorola.com.tr

2.2Kişisel verileriniz elde edilen ve/veya üçüncü kişilerden alınan kişisel verilerin kullanımına ilişkin olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun çerçevesinde saklanmaktadır.
3Autorola Servislerini kullanmak üzere üye olanlar
3.1İşbu Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Hakkında Bilgilendirmenin amacı (Bilgilendirme), Autorola Motorlu Araçlar Açık Arttırma Ticaret A.Ş. (Autorola) tarafından yönetilmekte olan https://www.autorola.com.tr/ adresinde yer alan açık artırma platformunun, (Platform) kullanımı sırasında elde edilen ve/veya üçüncü kişilerden alınan kişisel verilerin kullanımına ilişkin olarak 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Kanun’un (Kişisel Verilerin Korunması Kanunu) 10. maddesi ile getirilen aydınlatma yükümlülüğünün yerine getirilmesidir. Ayrıca üyelerinin Platform kullanımı ile ilgili olarak Autorola tarafından toplanan veya üyelerinin pozitif hareketleri ile kendilerinin Platforma girdikleri kişisel verilerin toplanma şekilleri, işlenme amaçları, hukuki nedenleri ve hakları konularında şeffaf bir şekilde üyelerini bilgilendirmektir. Üyelerimiz, Autorola’nın sunduğu online açık artırma platformu üzerinden kullanılmış araç alım-satım ticaretlerini yapmaktadırlar. Bu faaliyet içerisinde işbu Bilgilendirme metninde belirtildiği şekilde kişisel veriler Platformun kullanılabilmesinin gereği olarak işlenebilmektedir. Size daha iyi hizmet verebilmek amacıyla ve 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu başta olmak üzere 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve ilgili ikincil mevzuat, 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve ilgili ikincil mevzuattan kaynaklanan yasal yükümlülüğü çerçevesinde; söz konusu amaç ve yasal yükümlülüklerini yerine getirebilmeyi sağlayacak kişisel verilerinizi sizlerden talep etmektedir Autorola, kişisel verilerin hukuka uygun olarak toplanması, saklanması ve paylaşılmasını sağlamak ve gizliliğini korumak amacıyla mümkün olan en üst seviyede güvenlik tedbirlerini almaktadır. Bu amacını gerçekleştirebilmek için üyelerinin kişisel verileri aşağıda detayları açıklanan kapsam ve koşullarda işlenmektedir.
3.2Bazı özel durumlarda kişisel verilerinizi paylaşıp kullandığımız durumlar mevcuttur, servislerin kullanılabilmesi için 3. Taraflar ile bilgiler paylaşılabilmektedir. Bu durumlar, bahsedilenlerle sınırlı olmamak kaydıyla, bir ürün sattığınız ya da satın aldığınızda, ödeme sorunu yaşadığınızda, size fatura kestiğimizde, size ödeme yaptığımızda, yetkili merciler tarafından suç araştırmaları talepleri olduğunda ve bunlar gibi durumlarda gerçekleşmektedir.

Kategoriler:
Finansal denetçiler
Satılan ürünün alıcıları
Bankamız
Dijital imza sağlayıcısı firmamız
Yetkili Merciler
Internet ve web hosting çözüm ortağı firmalarımız
Veri depolama partnerlerimiz
SMS servis sağlayıcılarımız
Araç Parklarımız, araç teslim aldığınız ya da teslim ettiğiniz
Araç nakliye firmalarımız, araç teslim aldığınız ya da teslim ettiğiniz
Plaka tescil ve devir müşavirlik işlemleri çözüm ortağı firmalarımız
Noter
3.3Toplanan Kişisel Verileriniz Autorola tarafından sunulan hizmet kapsamında işlenen ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca kişisel veri sayılan verilerin hangileri olduğu aşağıda gruplar halinde sıralanmıştır. Ad ve İletişim Bilgileri: ad, soyad, doğum tarihi, cep telefonu numarası, e-posta, cinsiyet, adres, meslek, eğitim, medeni durum, araç plakası, sosyal medya hesaplarıyla bağlanılması durumunda üyenin o kanallar aracılığıyla paylaşılmasına onay verdiği bilgiler, uygulamayı açtığı lokasyon bilgileri, T.C. kimlik numarası (ulusal kimlik numarası), kimlik fotokopisi, vergi numarası, şirket unvanı, vergi levhası imza sirküleri ticaret sicil gazetesi ortaklık yapısı fotokopileri, noter vekaletnameleri Kimlik Doğrulama Bilgileri: Kullanıcıların üyelik bilgileri, kimlik doğrulamak için hesaba erişimi sağlamak için kullanılan parolaları, kullanıcı adı, kullanıcı numaraları Ödeme Verileri: Fatura ve ödeme bilgileri, vergi kimlik numarası, dekont örnekleri, hesap numaraları. üyenin tüm alışveriş bilgileri, yani hangi üye işyeri, alışveriş noktası ve zamanı, ne kadar ödeme yaptığı, hangi kampanyadan faydalandığı, aldığı indirim tutarı, alışverişindeki ürün bilgileri, uygulama üzerindeki gezinme ve tıklama bilgileri İçerik Verileri: Kullanılmış araca dair talep edilen belgeler, fatura, garanti belgesi, ruhsat Anket Cevapları: Autorola’nın platformunda gerçekleştirdiği anketlere verilen cevaplar
3.4Kişisel Veriler Hangi Amaçla İşlenir? Ad ve İletişim Bilgileri: İletişim, üye kayıt, satış ve satış sonrası süreçlerin takibi, iyileştirilmesi, iş geliştirme, tahsilat, portföy yönetimi, promosyon, analiz, şikayet yönetimi, üye memnuniyeti süreçlerinin yönetimi, reklam, pazarlama, promosyon, fırsat, kampanya bilgilendirmeleri, operasyonel faaliyetlerin yönetimi, hizmet kalitesinin ölçülmesi, geliştirilmesi, denetim, dolandırıcılık tespiti ve önlenmesi, potansiyel müşteri, referans müşteri bilgisi elde etmek, kurumsal yönetim faaliyetlerinin takibi , Autorola tarafından sunulan ürün ve hizmetler ile Autorola ile iş ilişkisi içerisinde olan kişilerin hukuki ve ticari güvenliğinin temini, iş ortakları ile yürütülen işlerin planlanması ve takibi, hukuki süreçlerin ve resmi kurumlarla iletişim süreçlerinin takibi ve icrası, Autorola hizmetleri için anlaşmalı olunan kredi sağlayıcı şirketler tarafından sunulan kredi imkanlarına başvuru olması halinde kredi sağlayıcı şirketlerce yapılacak kredi değerlendirme işlemlerinin bu kuruluşlar nezdinde takibi, planlanması ve yürütülmesi, Kimlik Doğrulama Bilgileri: Üye kayıtlarındaki sorunların bildirimi ve giderilmesi, satış ve satış sonrası süreçlerin takibi, iş geliştirme, şirket içi değerlendirme, raporlama, üye portföy yönetimi, hizmet kalitesinin ölçümü ve arttırılması, operasyonel faaliyetlerin yönetimi, denetim, üye doğrulama, dolandırıcılık tespiti ve önlenmesi, hukuki ve ticari güvenliğinin temini
Ödeme Verileri: Faturalandırma süreç yönetimi, tahsilat, muhasebe ve finansal süreçlerin yönetimi, risk yönetimi, satış ve satış sonrası süreç yönetimi, şirket içi değerlendirme ve raporlama, iletişim, kontrol, ödeme hizmet sağlayıcılar ile olan süreçlerin yönetimi, Autorola tarafından sunulan ürün ve hizmetler ile Autorola ile iş ilişkisi içerisinde olan kişilerin hukuki ve ticari güvenliğinin temini, iş ortakları ile yürütülen işlerin planlanması ve takibi, Autorola hizmetleri için anlaşmalı olunan kredi sağlayıcı şirketler tarafından sunulan kredi imkanlarına başvuru olması halinde kredi sağlayıcı şirketlerce yapılacak kredi değerlendirme işlemlerinin bu kuruluşlar nezdinde takibi, planlanması ve yürütülmesi, İçerik Verileri: Denetim, kontrol, operasyonel faaliyetlerin geliştirilmesi, üye yönetimi, satış ve satış sonrası süreç yönetimi, analiz, hizmet kalitesi ölçümü, şikayet yönetimi, satış sonrası desteğe ilişkin yükümlülüklerin yerine getirilmesi, hasar veya kaza süreçlerinin, değer tespiti, değer kayıp ve sair süreçlerin yürütülmesi ve takibi, şirket faaliyetlerinin ve prosedürlerinin yürütülebilmesi, Autorola tarafından sunulan ürün ve hizmetler ile Autorola ile iş ilişkisi içerisinde olan kişilerin hukuki ve ticari güvenliğinin temini, iş ortakları ile yürütülen işlerin planlanması ve takibi, hukuki süreçlerin ve resmi kurumlarla iletişim süreçlerinin takibi ve icrası, Autorola hizmetlerimiz için anlaşmalı olunan kredi sağlayıcı şirketler tarafından sunulan kredi imkanlarına başvuru olması halinde kredi sağlayıcı şirketlerce yapılacak kredi değerlendirme işlemlerinin bu kuruluşlar nezdinde takibi, planlanması ve yürütülmesi, Anket Cevapları: İstatistiki analiz yapma, doğrudan pazarlama süreçlerinin yönetimi, veri tabanı oluşturma, Autorola tarafından tedarikçiler ve iş ortakları ile yapılan anlaşmalardan kaynaklanan yükümlülükler doğrultusunda hakları koruma, hukuki değerlendirme süreçleri yönetme, ticari analizler yapma, yetkili kurum ve kuruluşların taleplerini cevaplama, üye talep ve şikayetlerinin yönetimi ve takibi; Autorola tarafından sunulan hizmetlerin iyileştirilmesi gibi amaçlarla 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde üyelerimizin kişisel verileri işlenecektir.
Bu kişisel veriler açık rızanıza istinaden, özetle şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin sağlanması, satışı, pazarlanması, tanıtımı ve satış sonrası destek hizmetleri süreçlerinin planlanması, takibi ve geliştirilmesi, Tarafınıza çeşitli avantajların sağlanıp sunulabilmesi ve kişisel olarak size uygun reklam, tanıtım, satış, pazarlama, etkinlik yönetimi, bilgilendirme, promosyon, kampanya bildirimi, Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM çalışmaları), sadakat programı, üyelik işlemleri süreçlerinin tasarlanması ve/veya icrası, Dijital ve/veya diğer mecralarda reklam ve/veya tanıtım ve/veya pazarlama aktivitelerinin tasarlanması ve/veya icrası, Kurumsal iletişim faaliyetlerinin, müşteri ilişkileri yönetimi süreçlerinin, sosyal sorumluluk ve/veya sivil toplum aktivitelerinin, sponsorluk faaliyetlerinin planlanması ve/veya icrası, Anket ve müşteri memnuniyeti araştırmaları ve bu kapsamdaki hizmetlerin sağlanması amacıyla her türlü iletişim yapılması, Şirketimiz ve şirketimiz ile iş ilişkisi içerisinde olan kişilerin hukuki ve ticari güvenliğinin temini, İş başvurusu ve insan kaynakları uygulamaları için, ve bu kapsamdaki hizmetlerin sağlanması amacıyla hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun, doğru ve gerektiğinde güncel, belirli, açık ve meşru amaçlar için, işlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü ve İlgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için kanun ile belirlenen gerekli olan süre kadar muhafaza edilmek koşuluyla işlenmektedir.
Kişisel verilerinizin bazı özel amaçlarla işlenebilmesi için ise 6698 Sayılı Kanun kapsamında açıkça rızanızı vermiş olmanızı aramaktayız. Herhangi bir platformda açık rızanızı vermiş olmanız halinde, verilerinizin işlenebileceği amaçlar ise aşağıda sayılmaktadır:

  • Ürün ve hizmetlerin sizlerin beğeni ve ihtiyaçlarına göre özelleştirerek sizlere önerilmesi,
  • Üyelerimize hediye, promosyon ürünleri gönderimi gibi faaliyetlerin planlanması ve icrası,
  • Üyelerimizin satın alma geçmişleri değerlendirilerek kampanya ve teklifler sunulması, bu kapsamda üye ve potansiyel müşterilerin iletişim bilgilerine ticari elektronik ileti gönderilmesi,
  • Autorola tarafından sunulan hizmetlere bağlılığın oluşturulması veya arttırılması amaçlarıyla üyelerin satın alma alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre aktivite planlanması, iletişim yapılması
  • Autorola tarafından gerçekleştirilebilecek etkinlik, toplantı, davet, organizasyon vb amaçlar için kişisel verileriniz işlenebilmektedir.
4Web sitemizin ziyaretçileri
4.1Hangi web sayfalarımızı ziyaret ettiğinizin hangi araçları incelediğinizin hangi araçları favorilerinize eklediğinizin web sayfamıza nereden yönlendirildiğinizin vs.. gibi bilgilerini topluyoruz. Bu bilgiler ile size benzer araçları sunabiliyor, pazarlama adına kullanıcı deneyimlerinizi zenginleştirip alım satım adetlerinizin artmasını sağlamaya çalışıyoruz. Aynı zamanda bilgileri satış ekibimiz ile potansiyel alıcıları önermek için kullanıyoruz.
4.2Web sitemizin kullanımı ile oluşturulan istatistikler için 3.taraf servislerini kullanıyoruz. Aynı zamanda size daha iyi hizmet verebilmek için “Çerezler” kullanıyoruz. Lütfen Web sitemizin altında bulunan “Gizlilik Politikası” sekmesinden çerezleri nasıl kullandığımızı inceleyiniz.
5Autorola Destek servisini kullanan veya destek talep edilmesi
5.1Tüm konula ile ilgili her zaman hizmetlerimiz ile ilgili bilgi vermekten mutluluk duyarız. Kullanıcılarımızın hizmetlerimizden tam anlamıyla yararlanabilmesi için desteğe hazırız. Talep ve destek servislerimiz için 3.taraf sistemleriniz kullanıp takip sağlamaktayız. Destek talebi amaçlı paylaştığınız kişisel bilgileriniz dış bir sağlayıcımız tarafından saklanıyor olabilir. Çözüm ortaklarımızdan gerekli destek çözümü sağlayabilmek için tarafınızdan sağlanan kişisel verilerinizi kullanmak zorunda kalabiliriz. Destek amaçlı taleplerinizin çözümünden sonra maksimum iki yıl sonra silinecek ya da anonimleştirilecektir.
6Kötü amaçlı davranışlar
6.1Kötü amaçlı davranışlar sebebiyle bazı kayıtları iç sistemlerimizde tutabiliriz. Bunlar sistemi atlatmak hile yapmak, ödemeyi reddetmek, komisyonları ödememek, üyelik şartlarını yerine getirmemek gibi konular sebebiyle üyeliği kapatılan kişilerin kayıtları tutulmaktadır. Tüm hizmet ve servislerimizi profesyonel seviyede tutma amacımız ile alıcı ve satıcılarımızın da aynı profesyonellik ile hareket etmesini sağlamaya çalışıyoruz.
6.2Herhangi bir kanun dışı ve sözleşmeler dışı hareket olması durumunda aşağıdaki taraflar ile bilgiler paylaşılacaktır. Yetkili merciler Avukatlar Bu bilgiler aynı zamanda finansal denetleme amacıyla kullanılabilir. Bu durumda bilgiler aşağıdaki taraflar ile paylaşılabilir; Finansal denetçiler
7Araç alan ve satan taraflar
7.1 Bir satışı gerçekleştirebilmek için alıcı ve satıcı bilgilerinin paylaşılması gerekmektedir, Autorola üyelik sözleşmesinden aldığı yetki ile iki tarafa da paylaşmaktadır. Açık artırma bittikten sonra anlaşmalı satış için potansiyel alıcılar ile satışı gerçekleştirebilmek için irtibata geçebilir.
7.2 Autorola 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nda yeterli açıklama olmayan alanlar için standart sözleşme kurallarına göre koruma sağlayacaktır.
7.3Yönetmelik ile düzenlenen toplanan dataların silinmesi ya da anonimleştirilmesi, bilgilerinizin toplanmasına istinaden son alım satım işleminizi gerçekleştirdikten sonraki yasal süre sonunda, ya da başvurunuza istinaden gerçekleştirilecektir. Lütfen bunun için zaman tanıyın, her gün bilgileri silmek için kontrol sağlanmamaktadır.
8Ödeme alan Kişiler
8.1Eğer size bir ödeme ya da geri ödeme yapmamız gerekiyorsa, bizimle banka bilgilerinizi paylaşmanız gerekmektedir. Bunu reddedebilirsiniz fakat banka dışında direk bir ödeme yapabilmemiz mümkün olmadığı için iş birliği açısından gerekmektedir. Banka bilgilerinizi aşağıdaki taraflar ile paylaşabileceğiz: Bankamız Finansal Denetçiler Banka bilgileriniz son işlem gerçekleştirdiğinizden ya da başvurunuzdan sonra yönetmelik ile belirlenen yasal süre sonunda silinecektir. Lütfen bunun için zaman tanıyın, her gün bilgileri silmek için kontrol sağlanmamaktadır.
9 Ödeme yapmayı reddeden kişiler
9.1Autorola Kanuni olarak müşterilerinden ödemeleri talep etme hakkına sahiptir. Süresi geçmiş ödemeleri talep ve toplama hakkı mevcuttur. Autorola ve müşterisi ödeme ile anlaşamadığı taktirde, Autorola 3.taraf ile ödemesi karşılığında anlaşıp ilgili bilgileri Varlık Yönetimi Şirketleriyle paylaşabilir.
9.2Yasal bir bildirim ile farklı olmadığı sürece son işlem yapıldıktan sonra KVKK da belirtilen yasal süre içerisinde bilgileri siliyor ya da anonimleştiriyoruz. Lütfen bunun için zaman tanıyın, her gün bilgileri silmek için kontrol sağlanmamaktadır.
10Haklarınız
10.1İlgili kanun gereğince kişisel verileriniz ile ilgili aşağıdaki haklara sahipsiniz:
10.2Silme hakkı (“Unutturulma hakkı”) Autorola ne zaman talep ederseniz bilgileriniz silecek ve anonimleştirecektir. Lütfen bunun için zaman tanıyın, her gün bilgileri silmek için kontrol sağlanmamaktadır. İstisnalar Autorola bilgilerinizi ancak kanun ile aksi belirtilip saklanması gerekmedikçe silmekle zorunlu tutulabilir, bu durumlar : Kişisel bilgileriniz toplanma amacıyla ilgili olarak artık gerekli değilse, Veri toplama ve işleme izninizi iptal ettiyseniz ve işleme için uygun bir zemin kalmadıysa, Direk pazarlama amacıyla kullanımına itirazınız var ise, Kişisel verileriniz kanuna uygun işlenmediyse, Autorola nın konu olduğu yasal düzenlemeye uygunluk açısından silinmesi gerektiğinde,
10.3İşleme engelleme hakkı Autorola talebiniz doğrultusunda veri işlemenizi durdurur. İstisnalar Autorola aşağıdaki durumlarda veri işlemenizi durdurmaya zorunlu tutulabilir; Tarafınızdan sağlanan kişisel verilerinizin kesinliği, Autorola tarafından kişisel verilerinizin doğruluğu kontrol etmesi sonucunda, İşleme uygun olmadığında, silmek yerine kısıtlama talebi olduğunda, Autorola işlemek amacıyla verilere ihtiyacı olmadığında, Autorolanın meşru yapısının çıkarlarınızı, haklarınızı ve özgürlüğünüzü ihlal ettiği düşüncesiyle bilgilendirdiğinizde
10.4Düzeltme hakkı Bilgileriniz düzeltebilmemiz için, eğer kişisel bilgilerinizin doğru olmadığını düşünüyorsanız lütfen bizi bilgilendiriniz.
10.5Bilgilerinize erişme hakkı Autorola’daki Kişisel bilgilerinizin kopyasınız almak hakkınızdır. Farklı bir talep olmadığı sürece dijital olarak sizinle paylaşılacaktır. Talebinize istinaden 1 ay süre içerisinde yerine getirilecektir
10.6İzni geri çekme hakkı Tüm toplanan bilgileriniz açıkça izninize tabidir, bu izninizi istediğiniz zaman geri çekme hakkına sahipsiniz, bunun için Autorola ile iletişime geçmeniz gerekir.
10.7Veri taşıma hakkı Kişisel verilerinizin kopyasını okunabilir bir makine formatında alma yetkisine sahipsiniz. Autorola talebinize istinaden bunu doğrudan başka bir taraf ile paylaşabilir. İstisnalar Autorola sadece şu hallerde kişisel bilgilerinizi sağlama zorunluluğundadır. Tarafınızdan Autorola ile paylaşılan veriler, Verilerin izninize bağlı veya parçası olduğunuz bir sözleşmeye istinaden ve otomatik olarak işlendiği durumlarda Haklarınıza ilişkin talebinizi, Giz 2000 Plaza Eski Büyükdere Caddesi No:7 Kat:7 Ofis:25/26 34398 Maslak İstanbul adresine kimliğinizi tespit edici belgeler ile elden iletebilir, noter kanalıyla müsterihizmetleri@autorola.com.tr adresine kayıtlı elektronik posta olarak veya Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından belirlenen diğer yöntemler ile iletebilirsiniz. Autorola’nın cevap vermeden önce kimliğinizi doğrulama hakkı saklıdır. Başvurunuzda:
  • Adınız, soyadınızı ve başvuru yazılı ise imzanızın,
  • T.C. vatandaşları için T.C. Kimlik numaranızın, yabancı uyruklu iseniz pasaport numaranızın veya kimlik numaranızın,
  • Tebligata esas yerleşim yeri ve/veya iş yeri adresinizin,
  • Varsa bildirime esas elektronik posta adresi, telefon numaranızın bulunması zorunludur. Başvuru evrakını indirmek için ;
Başvuru evrağı